ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Cyprus Hunters Association

“'Η αλλαγή είναι στα δικά μας χέρια' #ΕνωμένοιΜπορούμε”

Άριστος Χριστάκη Αριστείδου

Βιογραφικό

Άριστος Χριστάκη Αριστείδου

Ηλικία:

41

Οικογενειακή κατάσταση:

Έγγαμος με 2 γιούς

Σπουδές:

BA-MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων - European University

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά

Επάγγελμα:

Διευθυντής της Dacor Advertising and Media Ltd (Hunt and Shoot, Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του, Cyprus Yachting, Limassol Boat Show, Limassol Motor Show)

Άριστος Χριστάκη Αριστείδου  

Ο Άριστος Αριστείδου γεννήθηκε στην Λεμεσό στις 27/4/1979. 

Γιός του δημοσιογράφου Χριστάκη Αριστείδου και της Έλενας Σάββα. 


Διετέλεσε καλαθοσφαιριστής και αρχηγός της εφηβικής ομάδας καλαθόσφαιρας της ΑΕΛ Λεμεσού, καθώς επίσης και αρχηγός της καλαθοσφαιρικής ομάδας του Λανιτείου Λυκείου Β’ από το οποίο αποφοίτησε το 1997 στον κλάδο του Οικονομικού. 

Ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετώντας στο Πεζικό με τον Βαθμό του υπαξιωματικού. 

Σπούδασε στο Cyprus College από το οποίο αποφοίτησε το 2005 με ΒΑ και ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια αγωνίστηκε ως καλαθοσφαιριστής στην Ομόνοια Λευκωσίας, ΑΕΚ Λάρνακας, Ολυμπιακό Λευκωσίας, ενώ υπήρξε αρχηγός της καλαθοσφαιρικής Κολεγιακής ομάδας. Διετέλεσε επί τρία συνεχόμενα έτη μέλος της φοιτητικής ένωσης του Κολλεγίου, εκλεγείς με Ανεξάρτητη Φοιτητική Παράταξη. 


Ίδρυσε σκοπευτικό όμιλο στο κολλέγιο με πέραν των 200 φοιτητών ενώ δημιούργησε και το πρώτο γυμναστήριο για παροχή υπηρεσιών στους φοιτητές με χαμηλό κόστος. 

Κατά την διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε στην εταιρεία IKAME Trading ως Brand Manager στην Λευκωσία και Βοηθός Διευθυντή στους Φούρνους Ζορπά. Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού του εργάστηκε ως Υπεύθυνος του Κυπριακού Οινομουσείου στην Ερήμη. 

Μετά το πέρας του Μεταπτυχιακού του το 2006 ξεκίνησε μαζί με δύο φίλους την Διαφημιστική εταιρεία Dacor Advertising and Media Ltd με κύρια δραστηριότητα την δημιουργία του Πρώτου Περιοδικού για ψάρεμα και θάλασσα στην Κύπρο,  ‘Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του’.  


Έκτοτε, η εταιρεία έχει εκδόσει άνω των 50 περιοδικών και βιβλίων για ψάρεμα και θάλασσα, έχει δημιουργήσει το Πρώτο Περιοδικό για σκάφη αναψυχής στην Κύπρο, το ‘Cyprus Yachting Magazine’ και την Παγκύπρια Έκθεση Αλιείας και Ναυτικό Σαλόνι, η οποία μετεξελίχθηκε σε Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι (Limassol Boat Show) βάζοντας την χώρα μας στον χάρτη των Ναυτικών Σαλονιών της Ευρώπης. Επίσης δημιουργήθηκε το πρώτο επιστημονικό περιοδικό για Κυνήγι και Σκοποβολή “Hunt & Shoot”, με σκοπό την διάδοση της κυνηγετικής και σκοπευτικής παιδείας με πέραν των 40 εκδόσεων αλλά και αρκετών ταινιών. Τόσο το περιοδικό ‘Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του’ όσο και το περιοδικό ‘Hunt and Shoot’, πέραν από την καλλιέργεια της αλιευτικής και κυνηγετικής παιδείας, έφεραν στην δημοσιότητα αρκετά σκάνδαλα και βοήθησαν στην αλλαγή αρκετών κακών καταστάσεων. 

Αρθρογραφούσε για δύο χρόνια στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ με δική του μόνιμη στήλη για Κυνήγι και Ψάρεμα φέρνοντας στην επιφάνεια αρκετά σκάνδαλα. 

Το ίδιο έπραξε και μέσα από τηλεοπική εκπομπή την οποία παρουσίαζε στον τηλεοπτικό σταθμό CAPITAL TV και SEVEN Sports TV.

Βραβεύτηκε το 2017 από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με το βραβείο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία του προσέφερε τα καθαρά έσοδα από 3 Εκθέσεις για την ανέγερση της πρώτης Ράμπας καθέλκυσης σκαφών στην Λεμεσό.  Μια ιδέα που ξεκίνησε ο ίδιος. 

Κάθε χρόνο η εταιρεία του διοργανώνει εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας ιδρύματα αλλά και οικογένειες με ανάγκες όπως τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, τον Σύνδεσμο Ατόμων με Διατροφικές Διαταραχές, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και αρκετούς άλλους συνδέσμους. 

Είναι έγγαμος με την Βαλεντίνα Πέτρου και έχει δύο γιούς. 

Δράσεις στα κοινά

  • Μέλος της Φοιτητικής Ένωσης Cyprus College
  • Ιδρυτής και πρόεδρος για 3 έτη του Συνδέσμου Ερασιτεχνικής Αλιείας από την Ακτή και διατήρησης της θαλάσσιας ζωής
  • Μέλος της A.I.D.A Cyprus (International Association for Developing Apnea)
  • Μέλος και Πρόεδρος για 3 έτη του Ομίλου Φίλων Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων
  • Μέλος της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λεμεσού
  • Μέλος Ε.Β.Ε.Λ. Λεμεσού
  • Μέλος της διαχειριστικής επιτροπής Δήμου Λεμεσού για την ράμπα καθέλκυσης σκαφών
  • Μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου
  • Αντιπρόεδρος του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών
Cyprus Hunters Association

Μνημόνιο Συναντίληψης

Είμαστε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, προοδευτικοί δημοκράτες, άνθρωποι με όραμα, που συνδυάζουμε μεταξύ μας διαφορετικά οικονομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά ή ακαδημαϊκά δεδομένα και όμως ο καθένας στον τομέα του ή/και στην ειδικότητα του, βάση του κοινωνικού και πολιτικού εθελοντισμού, έχει πολλά να προσφέρει για τους σκοπούς και στόχους του κοινωνικού κινήματος που έχουμε δημιουργήσει. Ο καθένας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μίας αλυσίδας τεχνοκρατών και ειδικών σε διάφορους τομείς που θέλουν να βελτιώσουν αυτό τον τόπο. 


Δεν υπάρχουν ιδεολογίες ή προτιμήσεις για το ποιοι απαρτίζουν το κίνημα μας. Ένα είναι το απαιτούμενο. Να είναι ανεξάρτητοι από οποιαδήποτε συμφέροντα του κομματικού ή του τραπεζικού κατεστημένου.  

Είμαστε ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που παρακολουθούσαμε τα τελευταία χρόνια τον δημόσιο βίο και τον πολιτικό πολιτισμό, να διολισθαίνουν σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα με καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας, την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο της τεράστιας πλειοψηφίας του Κυπριακού Λαού. Πολλοί προσπαθήσαμε μέσω διάφορων παραδοσιακών συλλογικών οργανώσεων ή και μέσω μεμονωμένων πρωτοβουλιών να αλλάξουμε κάποια δεδομένα για το καλό του τόπου μας και το συμφέρον όλων των πολιτών. Όμως δυστυχώς η διαφορετική φωνή πνιγόταν από καλά στημένους και με δημόσιο χρήμα χρηματοδοτούμενους κομματικούς μηχανισμούς, εκμηδενίζοντας κάθε προοπτική επιτυχίας για βήματα προς τα εμπρός και εκσυγχρονισμό του πολιτικού βίου.  


Αποτέλεσμα των πιο πάνω ήταν να οδηγήσει τους πολίτες σε απαξίωση των πολιτικών και του πολιτικού βίου και να οδηγήσει την τεράστια πλειοψηφία αυτών στην αποχή και στην μη συμμετοχή στα κοινά και στο δημόσιο βίο. Εμείς όμως αρνούμαστε να ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο και παραμένουμε μάχιμοι και με διάθεση να βελτιώσουμε τον τόπο με σκοπό την διαφύλαξη της επιβίωσης του λαού μας.


Δεν έχουμε χρόνο και ούτε ο τόπος μας έχει τον χρόνο να περιμένει τα κόμματα του κατεστημένου να αλλάξουν και να επιτελέσουν τον θεσμικό ρόλο τους σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Για αυτό τον λόγο βγαίνουμε μπροστά με σκοπό και επιθυμία να μας ακολουθήσουν και άλλοι είτε πολίτες είτε οργανωμένα σύνολα. Πολίτες και οργανωμένα σύνολα που θα συνεργάζονται βάση των κοινών θέσεων και που ταυτόχρονα θα διατηρούν την ανεξαρτησία τους και την ατομική τους άποψη σε όσα ζητήματα υπάρχουν διαφωνίες όπως αυτό άλλωστε αντικατοπτρίζει ένα υγιές και όχι φανατισμένο και με παρωπίδες πολιτικό σύνολο.   

1. Να επαναφέρουμε στους πολίτες ΟΛΑ τα δικαιώματα τους που τους έχουν αφαιρεθεί από τα θεσμικά όργανα του Κράτους είτε αυτά αφορούν ατομικά και ή συλλογικά δικαιώματα είτε αφορούν ατομικές ελευθερίες.

2. Να εξυγιάνουμε τον δημόσιο βίο και να επαναφέρουμε την χρηστή διοίκηση από τους Κρατικούς Φορείς εξουσίας και τον σεβασμό στους νόμους και στο Σύνταγμα, καταπολεμώντας την διαφθορά που έχει γίνει ασήκωτο βάρος και κατασπαράζει χωρίς τέλος τα δημόσια οικονομικά.

3. Να αποκόψουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ του κομματικού και τραπεζικού κατεστημένου όπου έχει καταντήσει να υποθηκεύει όχι μόνο το παρόν των σημερινών γενεών αλλά και το μέλλον των μελλοντικών γενεών αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι πάντα αρωγός στο κάλεσμα των Τραπεζών και αυτών που τις εξυπηρετούν.

4. Να παλέψουμε για τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών που έχουν χάσει διαχρονικές κατακτήσεις δεκάδων χρόνων του εργασιακού κινήματος στον βωμό της δημόσιας οικονομίας και της βιωσιμότητας της και που τελικά κάποιοι άλλοι όχι μόνο δεν πλήρωσαν για την κρίση αλλά θησαύρισαν στην πλάτη των εργαζομένων. Να παλέψουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίες και για ποιοτική απασχόληση των νέων και των μακροχρόνια ανέργων.  

5. Να δώσουμε μάχη για την δημόσια υγεία, τα δικαιώματα του ασθενή και τα δημόσια νοσηλευτήρια τα οποία θα πρέπει να κρατήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους αφού αποτελούν αναγκαιότητα για τον τόπο μας και συσσωρευμένο πλούτο δεκάδων χρόνων σε επενδύσεις και δημοσιονομικές δαπάνες.

6. Να εργαστούμε για την αναβάθμιση της παιδείας και τον εξορθολογισμό της, ενισχύοντας τις φωνές και τις νουθεσίες αυτών που είναι στην πρώτη γραμμή δηλαδή των εκπαιδευτικών και των συλλογικών τους οργάνων αφού γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τα κενά και διαβουλευόμενοι με όλους όσους είναι οι αναγκαίοι εμπλεκόμενοι φορείς.

7. Να προωθήσουμε την πράσινη ανάπτυξη με εφαρμόσιμες λύσεις και βάση των προνοιών των στόχων για την βιώσιμη ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών παραδίδοντας μαθήματα πρωτοπορίας σε διεθνές επίπεδο και όχι ντροπής αποτελώντας τον τελευταίο τροχό της άμαξας όταν μας αναγκάζουν να συμμορφωθούμε με τις διεθνής υποδείξεις.

Οι στόχοι μας και οι επιδιώξεις μας δεν είναι εύκολοι και ούτε τρέφουμε ψευδαισθήσεις για το πόσα εμπόδια θα βρούμε μπροστά μας αφού τα τελευταία χρόνια ζούμε μία επικοινωνιακή κατ’ επίφαση δημοκρατία από δημοσιογράφους που προέρχονται από τα  καθιερωμένα και χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ. Θα είμαστε στόχος, όμως είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι την επίτευξη των στόχων μας, η οποία θα προέλθει από την συνεχή πάλη και αγώνα από οποιοδήποτε βήμα ή ευκαιρία μας δοθεί.

Είμαστε μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας με ένα δικό της νομικό σύστημα και με δικούς της κανόνες που υπερισχύουν της δικής μας έννομης τάξης και δεν θα διστάσουμε να αποταθούμε στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της και τα θεσμικά όργανα της για αρωγή σε παραβιάσεις του κοινοτικού κεκτημένου που γίνονται εδώ στην Κύπρο. Δεν θα διστάσουμε να καταγγείλουμε πρόσωπα και καταστάσεις για την πάταξη της διαφθοράς και την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου.

Πέραν της συνεχούς παρέμβασης μας στον πολιτικό και δημόσιο βίο, φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε στις εκλογικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με δικούς μας υποψήφιους ως συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων, με σκοπό να έχουμε λόγο και ρόλο ως πραγματικοί αντιπρόσωποι του λαού που θα ανατρέψουμε το πολιτικό κατεστημένο και θα σταματήσουμε την αφαίμαξη του λαού με τις στοχευμένες νομοθεσίες για την εξυπηρέτηση των λίγων και των τραπεζών.

   

Η προσπάθεια μας είναι να μπορέσουμε να αλλάξουμε σε σύντομο χρόνο τον τρόπο και την προσέγγιση που το Κράτος αντιμετωπίζει τον πολίτη του και ο πολίτης το Κράτος του. Η σχέση πρέπει να είναι αμφίδρομη και αμοιβαία αφού για να υπάρχουν και τα δύο το ένα προϋποθέτει το άλλο. Αυτή την στιγμή το Κράτος μέσω των θεσμών και αυτών που τους ελέγχουν, προχωρεί ακάθεκτα στην εξόντωση και την εξαθλίωση του μέσου πολίτη στον βωμό των μεγάλων συμφερόντων και κανένας δεν διαμαρτύρεται έμπρακτα και αποφασιστικά αφού αρκούνται σε βερμπαλισμούς για ικανοποίηση ο καθένας του δικού του ακροατηρίου.

Δεν αποτελούμε κανένα κίνδυνο για κανένα κόμμα που δρα και συμπεριφέρεται ορθά και δημοκρατικά και με διαφάνεια. Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο για τα άλλα κόμματα και τα γνωστά συμφέροντα.


Οι Θέσεις του Κινήματος

Ιστορικό/Σκοπός

Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Kυνηγών δημιουργήθηκε από μια ομάδα νόμιμων και αγανακτισμένων πολιτών κυνηγών και εγγράφηκε ως Πολιτικό Κίνημα το 2018.  Η πολιτική και κοινωνική διαφθορά, τα συνεχόμενα σκάνδαλα σε όλους τους τομείς, η καταστροφή των βιοτόπων, το ξεπούλημα της κυπριακής υπαίθρου, οι επιφανειακές ως μηδενικές πολιτικές αντιμετώπισης σοβαρών περιβαλλοντολογικών προβλημάτων, το διαβρωμένο και μη λειτουργικό σύστημα διαχείρισης του κυνηγίου μας, καθώς και τα αποτυχημένα πενταετή προγράμματα που υφίστανται ακόμα, είκοσι χρόνια μετά, μας οδήγησαν στη δημιουργία του κινήματος, με απώτερο σκοπό, να αποκτήσουμε φωνή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στα όσα αποφασίζονται για εμάς, να έχουμε λόγο στο μέλλον μας και στο μέλλον των παιδιών μας.

ΚΥΝΗΓΙ
ΚΥΝΗΓΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
KOINΩΝIKO - OIKONOMIKA
KOINΩΝIKO - OIKONOMIKA
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
ΥΓΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟΣ
METANAΣΤΕΥΤΙΚΟ
METANAΣΤΕΥΤΙΚΟ